Veelgestelde vragen

We bundelen hieronder een hele reeks antwoorden op de meeste vragen die we te horen krijgen op onze hondenschool:

Uit hoeveel lessen bestaat een puppy- / basiscursus?

Een puppy- of basiscursus bestaat uit 10 lessen: 1 theoretische les en 9 praktijklessen. De lessen gaan door op woensdagavond en op zaterdagvoormiddag, respectievelijk om 20u30 en om 11u00.

Kan ik na de puppy- / basiscursus verder les blijven volgen?

Na de puppy- of basiscursus gaat u met uw hond automatisch over naar de vervolgcursus: Puppy+ of Basis+. Deze bestaat eveneens uit 10 lessen, wederom 1 theoretische les en 9 praktijklessen. De theoretische les handelt hier over de verschillende mogelijkheden om te trainen; in de praktijklessen wordt verder ingegaan op de basisgehoorzaamheid.

Wanneer start de eerstvolgende puppycursus?

Om de 10 weken gaat een nieuwe cursus van start. U vindt de startdata op onze kalender.

Wat is het verschil tussen basis- en puppycursus?

Qua inhoud verschillen deze cursussen weinig, in beide wordt u aangeleerd hoe u op een beloningsgerichte manier de gehoorzaamheidsoefeningen aanleert aan uw hond. De basiscursus is voor honden ouder dan 5 maanden. Jongere honden starten in de puppycursus.

Vanaf welke leeftijd mogen we met onze pup komen?

Reeds vanaf de leeftijd van 8 weken kan je al met je pup naar Symbo komen. Waar moet je nog op letten? Of de pup haar/zijn eerste basisinentingen al heeft gehad of niet. Breng best drinken mee voor de hond zodat die niet uit de gezamenlijke drinkbakken moet drinken. Je laat best je pup nog niet in de plashokjes op het terrein, laat je pup buiten de terreinen zijn/haar behoefte doen vóór en na de les.

We hebben een hond uit het asiel, wat zijn de mogelijkheden voor onze hond op jullie hondenschool?

Tot de leeftijd van 5 maanden kan je met je hond in de puppy-klas terecht. Honden ouder dan 5 maanden en sommige pups van extra grote rassen komen in de basisklas.

Hebben jullie ervaring met border collies? Ik heb een minimaltezer, kunnen we ons inschrijven op jullie hondenschool?

Klein, groot, jong, volwassen, ras of rasloos, alle honden en alle baasjes zijn welkom op onze hondenschool. Dat kun je ook zien als je een kijkje komt nemen op Symbo. Zowel in gehoorzaamheid als in de andere disciplines (Agility en Dog Dance) is de verscheidenheid in honden groot.

Wat gebeurt er op de info-avond?

Op de vrijdag twee weken voor de start van een nieuwe cursus, wordt in onze kantine een vrijblijvende info-avond gegeven. Deze gaat van start om 20u00. Op deze avond krijgt u meer info over Symbo en onze manier van werken, een woordje uitleg over de beloningsgerichte methode die gehanteerd wordt, het huisreglement van Symbo en praktische zaken, zoals inschrijvingen.

Wat moeten we juist doen om ons in te schrijven?

Vanaf de maandag volgend op de info-avond, kan u zich via deze link inschrijven op de puppy- of basiscursus die twee weken later start. Om ervoor te zorgen dat u en uw hond de aandacht krijgen die jullie verdienen, beperken we het aantal plaatsen tot 8 per cursus. Snel inschrijven is dus de boodschap. Uw inschrijving is pas definitief na elektronische betaling van het lidgeld. Verdere instructies daarover ontvangt u op het mailadres waarmee u zich inschrijft.

Dient er vooraf ingeschreven te worden? Bestaat er zoiets als ‘volzet’? Is er nog plaats in de volgende reeks?

Om ervoor te zorgen dat u en uw hond de aandacht krijgen die jullie verdienen, beperken we het aantal cursisten per lesreeks. Snel inschrijven is dus de boodschap. 

Ben ik verplicht om me na de info-avond onmiddellijk in te schrijven?

De info-avond is een vrijblijvende informatieavond, u dient dus niet onmiddellijk in te schrijven. Stel dat u weet dat u binnen een bepaalde termijn een nieuwe huisgenoot zult hebben en alvast wil kijken of de aanpak van Symbo bij u past, dan kan u al naar de info-avond komen en u later voor een volgende cursus inschrijven.

Hoeveel kost een basiscursus of puppycursus? Moeten we voor de vervolgcursus(sen) nog apart inschrijvingsgeld betalen?

Een cursus kost €120. Dit betaalt u voor de basiscursus of puppycursus. Dit bedrag geldt eveneens als lidgeld tot het einde van het betreffende jaar. Voor de vervolgcursus of voor andere lessen hoeft u niets extra te betalen. U betaalt pas lidgeld vanaf januari van het daaropvolgende jaar. Het lidgeld bedraagt € 90 voor één geleider met één hond of €120 in alle andere gevallen.

Kan ik het cursusgeld cash betalen?

Wij vragen om het cursusgeld te betalen via overschrijving op volgend rekeningnummer: KBC 737-0057397-16 / BIC kredbebb / IBAN BE72 7370 0573 9716. Dit is administratief voor ons het eenvoudigste.

Wat is het tarief voor de lessen gehoorzaamheid?

U kan bij ons niet per les betalen. Voor de puppy- of basiscursus betaalt u een eenmalige som. Het jaar daarop betaalt u lidgeld voor het volgen van lessen voor alle disciplines. Opmerking: er is een uitzonderingsmaatregel voor bezoekers die ter voorbereiding van een wedstrijd of om ervaringen uit te wisselen met onze instructeurs, zij betalen €2,50 voor een lesdag.

Symbo

Hondvriendelijke vereniging

Zandstraat 18, 2070 Zwijndrecht, België

0474 88 02 61, info@symbo.be