Dog dance

Dog dancing is dé pleziersport en vrijetijdsbesteding voor honden en bazen, waaraan zelfs de toeschouwer plezier beleeft. Op een speelse manier beloningsgericht werken aan de band met je hond met leuke muziek erbij, het is een lust voor het oog! Een fysieke inspanning in combinatie met pure fun en ontspanning. Naast canine freestyle is er nog een tak onder de noemer ‘dog dancing’: heelwork to music. Deze discipline focust zich, zoals de naam het al aangeeft, op volgwerk. In tegenstelling tot de freestyle versie, waarbij er naast volgoefeningen ook afstandswerk toegelaten is, bestaat een routine bij heelwork minimaal uit 75% uit volgoefeningen. Op Symbo wordt er les gegeven in freestyle, doch het heelwork-aspect kan hierin ook een belangrijke rol spelen. Beide disciplines worden op onze hondenschool gepromoot. De mogelijke oefeningen zijn bijgevolg oneindig.

Meer dan trucjes

Dog dancing is echter meer dan het aanleren van trucjes en kunstjes, het is meer dan alleen dansen met je honden. Het is meer dan dat! De moeilijkheid neemt pas toe als de oefeningen als een geheel dienen uitgevoerd op de maat van de muziek én met aandacht.

Vanaf 1 september 2012 kent deze discipline een gewijzigde onderverdeling in 2 groepen, afhankelijk van dog dance (wedstrijd) ervaring en/of ambitie.

  • Beginners zonder brevet: Het aanleren van de basisoefeningen waarbij het aspect aandacht en relatie hond-baas de bovenhand heeft. Om een voorproefje te geven van wat een dogdanceroutine is, wordt er hier al aandacht besteed aan de keuze van de juiste oefeningen op de juiste muziek, timing en ritme.
  • Gevordenen met brevet: Voor de wedstrijd dog dancers. De professionals met veel aandacht voor de afwerking van een routine. Het aanleren om zelfstandig oefeningen aan te leren blijft belangrijk.

Daarnaast is er ook een instructeurs- en wedstrijdgroep waarin de focus ligt op het aanleren en oefenen van routines.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd om dog dancing te gaan doen, neem dan contact op met de instructeurs dog dance. Voor bijkomende vragen én antwoorden kan u eveneens bij hen terecht. Hoofdverantwoordelijke: Christel Van Boven.

Bekijk ook onze pagina met veelgestelde vragen of contacteer ons via het contactformulier.

Onze lesschema’s

Neem een kijkje naar wanneer en om hoe laat u een bepaalde discipline op Symbo kunt volgen.

Symbo

Hondvriendelijke vereniging

Zandstraat 18, 2070 Zwijndrecht, België

0474 88 02 61, info@symbo.be